onsdag 8 augusti 2012

Han står bakom dig

En titt på Expertklass 3: Lönnmördaren

Riak Ross
Idag tar vi en titt på en klass jag varit lite osäker på. Den är ju i grunden något ond men i en värld full av gråskalor och spelargrupper som är varierande med olika behov så kan den vara bra att inkludera.
En Lönnmördare är en mycket specialiserad expertklass med endast ett mål i sikte- att så snabbt som möjligt eliminera en person. I alla civilisationer med någorlunda korruption så har de ju alltid dykt upp för att erbjuda sina tjänster. Vad som särskiljer en lönnmördare från en bandit, vilde, barbar eller simpla mördare är ju det faktum att lönnmördaren i regel är tränad i konsten att göra det i det dolda.

De dyker upp i skuggorna, gör sitt jobb och försvinner sedan lika spårlöst som de kom. 

Motiv till varför en lönnmördare dyker upp i en spelargrupp kan ju vara svårt att förklara då det i underjordiska labyrinter inte brukar finnas mycket till intressanta mål för lönnmördaren - de trivs sett till sina förmågor bäst i stadsmiljö och är i regel ensamvargar.

En närmare titt på Lönnmördarens förmågor

Lönnmördarens förmågor är alla riktade till att vara tyst, osynlig och effektiv.
  • Skuggvandraren Denna förmåga ger lönnnmördaren +1/rank i främst smyga, gömma sig och skugga men också i en del akrobatiska manövrar så som att klättra, hoppa med mera om nöden kräver.
  • Lönnhugg Det är ju ingen lönnnmördare om man inte har lönnhugg som förmåga. Denna förmåga går inte att lägga till tjuvens lönnhugg vid rank 1, utan räknas som samma förmåga.
  • En i Mängden Vid rank 2 får lönnmördaren denna förmåga. Med denna så kan man smälta in bland folk och gömma sig.
  • Tyst mord Vid rank 3 får lönnmördaren förmågan att utföra en attack och fortfarande förbli dold. Om lönnmördaren lyckas med ett lönnhugg som dödar förblir han dold i skuggorna och får tid att dra sig undan innan eventuella närvarande förstått vad som hänt.