torsdag 4 juli 2013

Under: Ramantas dockmästare

"Fred grinade sitt grymmaste grin mot den ensamme leksakshandlaren. Denna stackars sate som vågat sig ut på vägarna alldeles ensam. Fred och hans trenne kamrater hade omringat den åsnedragna kärran där den nu stannat ett par kilometer ifrån närmsta bosättning. Bara snårig skog och den leriga stigen.
Bastin, den storvuxne och något dumme men starke vännen till Fred, höjde sin stridsklubba mot leksakshandlaren och skrek till denna 'Ge hit värdesakerna!', kortfattat men koncist.
Leksakshandlaren nickade och med en enkel manöver fällde han ner en lucka på vagnen. Bakom luckan satt ett tjugotal dockor prydligt på varsin hylla. Vackert snidade dockor av trä och tyg och små porslinsmasker som satt över deras huvuden med små snören som höll dessa på plats.
Dockmakaren mumlade samtidigt som han en efter en välte ner dockorna från respektive hylla. Bastin tog ett steg närmre och hytte med stridsklubban men innan han fått ur sig en fullständig mening så stannade han till. Han kände hur något ryckte i  honom och såg förstummat ner på en av dockorna som greppat tag om hans byxben. Men det var inte längre de besynnerliga dockorna som låg där. De som nu reste sig upp var tjugo varelser klädda i något snarlika kläder som dockorna men bakom deras respektive porslinsmasker kunde man se de nu av ett vagt sken levande ögon som stirrade på de fyra förövarna.
Freds grymma grin var förbytt mot ett skräckfyllt gapande." 
Åkallare, eller som de kallas "Ramantas dockmästare" är i Aenglum/Under en spelbar klass. Det är en annorlunda typ av magiker som förlitar sig på frammanandet av varelser främst av en sort som kallas Ramanta. Dessa skall väl sägas är rätt så värdelösa för strid men på senare ranker får de tillgång till både Calibra och Daramaar vilka har mera styrka.En dockmästare avancerar som ni ser långsammare i antal besvärjelser. Förhoppningsvis kompenseras detta av förmågan att slutligen ha en egen privatarme av trogna följeslagare vid behov.

Bra att veta om Dockmästarna

På många punkter är dockmästarna lik magiker men det kan vara bra att punkta upp de områden dessa skiljer sig åt.

* En Ramanta tros vara en jordande. Det är i Aenglum en varelse kopplad till de gamla gudarna och de urålderliga krafterna. Detta är en anledning varför Häxjägare, religösa ordnar och folk har en anledning att frukta och avsky dockmästarna.
* En Ramanta som frammanats är en permanent följeslagare till dockmästaren.
* Calibra och Daramaar är fortfarande Ramanta även om de är större andar.
* En dockmästare kan ha sin rang + permod  i antal Ramanta. En Calibra tar upp två platser och en Daramaar tre.
* En dockmästare kallar ofta sin magibok för "sömmbok" då de innehåller så mycket dockritningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar