söndag 21 juli 2013

OSR-kväll på klossen


Tog bilen upp till Umeå för en härlig rollspelsdag från tidigt på morgonen till sent på natten. Fick tillfälle att presentera Under för alla närvarande och vi diskuterade, spelade, hade skoj och fick testa på spelet Mutant Future och i Svärd och Svartkonst fick jag återvända till Dunkelveden; nu satt i ett mystiskt frankrike!

Luc Lancespor
Jag spelade Luc Lancespor som var ett hyrsvärd som stannat hemma i Frankrike och arbetat för lokala lorder som hade tvister med varandra. En man som härdats i en massa hemska och säkerligen onödiga stridigheter mellan dessa lorder. Detta var stridigheter utan några nobla motiv och blev en kontrast till korsfararen vi hade i sällskapet.

Korsfararen Bertrand Benhomme de Belfort var en mycket trevligare prick än Luc och hade slagits mot saracener och kättare i det heliga landet.

Isenbard var en vithårig bortbyting som kunde se, lyssna och smyga bäst i gruppen. Spelad av Anders.

Amelie träffade vi på i skogen strax efter att vår vän och Isenbards systersorgligt nog gått bort.

Raul Duvert var en nobel aristokrat av låg börd och nummer 23 på listan i viktighet i hans familj. Detta var som Luc uppfattade det. Raul var dock inte ett dugg fisförnäm av sig och var en riktigt skicklig svärdsman som tog sin plats i gruppen med bravur. Spelad av Hans E Magnusson.

Pierre var en yngling som Luc hade med sig ifrån legosoldaternas kompani när det hade upplöst.  En adrenalinstinn ung man som var het på gröten då det kom till att jaga vättar och monster. Hade på kort tid rekord i vättejakten. Spelade av Björn Wärmedal.

hur det hela började, artade sig och sedan slutade? Det tar vi på en stund!

Björn skriver några riktigt bra ord här om kvällen: OSR-kväll på klossen

Spelpasset då? I korthet:- En basilisk i Svärd och Svartkonst har ormsvans, fågelben och ett huvud beklätt med näbb och ett flertal ormhuvuden. Eller som Jim sa: "Det är en drakmedusatupp!"
- DeBracy: "Björn, vadå 'svårt att vara god'? Du försöker ju inte ens." (till mitt försvar så förstod jag inte i stridens hetta att de mindre av de där "vättarna" var barn. Hade jag tänkt på det så hade jag kanske inte mosat dem med skölden. Kanske.)
- Jim: "Jag förstår att du är lite nere nu när din syster blivit förstenad av en basilisk, men här har jag något som lugnt är värt det! Ett guldägg! Du är rik!" - Av Björn WMutant Future

Sedemera spelade vi mutant future och det var en annorlunda grupp individer. Vi hann inte så mycket men det var galet och skoj.
Våra hjältar - Rocky, Zeus Brzzt? och Solblomman! (människan som också var med kanske flytt när bilden togs ;))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar