tisdag 9 juli 2013

Dagens Monster: Vildhaggor

Det finns flera orsaker till varför man väljer att följa den mörka vägen; att svära sin själ till de gamla gudarna! Det kan vara allt ifrån kärlek, avundsjuka och girighet. Motgångar i livet som gör att man inte har något annat val än att tacka ja till det där frestande erbjudandet

Häxor är folk som vigt sina liv till makten att förändra ödet. De kan få kärleken, förbanna de som förtjänar det och förhindrar deras lycka, de kan få skördar att vittra eller blomstra, få mjölken att surna eller flöda över! De är verkligen att räkna med och fruktas! Men allting har ett pris...

Vildhaggan!

Dessa vidriga varelser var en gång vackra häxor nu förvridna av den degenerativa krafter de använde möjligen en gång för mycket!
Blott tomma skal av sig själva gömmer de sig nu i utkanten av civilisationen som de vilda kanibalistiska harpyor de blivit; endast fyllda av vansinnet och en mörk guds viskningar.

Element: Eld
Förflyttning: x1
Stridsmoral: 4t8
Liv: 10
Försvar: 12 (smidiga kräk)
Attack: klor +4
Skada: Klor 1t6
Specialförmågor: ???

Har vi läst så här långt så kanske jag kan få några bra specialförmågor skickade till mig med valfritt medium? ;)

Följande har dykt upp som förslag hittills;
de har 2 av följande förmågor

1t8
1. Den Gröna gasen Haggan kan spy ut ett moln av en fruktansvärd grön gas. alla inom 3 meter framför henne måste slå ett motståndsslag mot fysik.
2. Sin herres ord Med en mörk övernaturlig stämma så rabblar Vildhaggan en massa mystiska fraser. Alla inom 6 meter måste slå ett mentalt försvarsslag.
3. Skönhetens illussion Vildhaggan lurar in sitt offer genom att förklä sig som en skadad vacker kvinna. När offret är alldeles i närheten så visar hon sitt sanna jag och anfaller. Hon får +4 på överaskning.
4. Sirenens sång Vildhaggan har förmågan att få den svagsinte att luras till henne. Sången är endast hörbar för den hon vill lura till sig. Denna måste slå ett mentalt försvarsslag eller omedvetet dras till henne. Om denna är i en grupp så kommer hen att avika ifrån gruppen och verka vara under lätt hypnos.
5. De dödas klor Vildhaggans klor är förgiftade och om hon får in en attack med +5 måste denna slå ett försvarsslag mot förgiftning.
6.(kommer snart)
7.(kommer snart)
8.(kommer snart)

(Tack Rymdhamster och ... )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar