onsdag 3 juli 2013

Dagens Monster: Glömd Väktare

I den gamla tiden föddes de ur den gamla magins kittlar. Väktare av uråldriga skatter sedan länge stulna eller förfallna; men trofast står de kvar och kommer att stå där för ingen kan längre yttra de ord som en gång styrde dom. Kanske har de blivit någonting annat under alla dessa sekler som vandrat förbi, evolverat till någonting nytt? Vad de än är nu, vad de än gör så kommer de ändå förbli de väktare som glömdes bort.

Glömd väktare av Under

De glömda väktarna är enorma hulkar av uråldriga material nu ofta täckta av mossa och beläggningar. Deras ursprungliga former är förvrängda och få skulle kunna lista ut att dessa monstrum en gång i tiden var mer graciösa.

Element: Jord/eld
Åskådning: ordning
Stridsmoral: 6t8+12
Liv: 14
Försvar: 18
Attack: +6
Skada: Nävar/stamp 1t10+3
Specialattacker: välta, Krossad, blixt

Välta: Skulle den glömda väktaren lyckas med +5 på sitt attackslag så åker man liggandes ner på marken om man misslyckas med sitt motståndsslag.

Krossad: Skulle väktaren lyckas med en attack mot en liggande motståndare (se välta ovan) så blir denna hjälplöst krossad under denna varelses enorma fot. Detta gör dubbel skada.

Blixt: Väktaren är inte bara styrka utan kan också från hornet i pannan skjuta blixtar. Den kan bara skjuta en blixt var 4:e runda då denna förmåga behöver laddas upp igen. Blixten fungerar som en Åskvigg (Se svärd och svartkonst) och gör 6t6 i skada på alla längst en linje av 18 meter. Denna skada halveras med ett lyckat motståndsslag på smidighet.

(Ett särskillt tack till Hans som gav mig lust och inspiration att skriva detta monster. ;) )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar