onsdag 24 april 2013

Klasshjulet

Funderade på de olika klasserna och kom fram till att det skulle vara kul att ändra om lite. Får se om det blir på en mer permanent basis.

i alla fall så kommer här en titt på vad som kan komma bli ...

-:Unders Klasser:-

Delade upp klasserna i att det finns 4 sfärer av livsinriktning, de enda motpolerna i detta är att trons och magins sfärer inte berör varandra. När man skapar sin karaktär så kan man hamna i sin livsinriktning precis var som helst här och att beroende på vad man nu väljer så... ja ja... svammel.

Så här enkelt var det i mitt huvud... 
Klasshjulen
Som man ser så har varje sfär 3 klasser bundna till sig - det kan röra sig om god/neutral/ond klass och Försvar/avstånd/skada t ex. lite beroende på vilken sfär man pratar om och vad som är tematiskt med just den sfären. Sedan har man de klasser där sfärerna rör vid varandra - häxjägare, svärdsmagiker eller vad vi nu skall kalla dom.

17 klasser kan det röra sig om som det går att välja på. I krigarsfären om man valt den inriktningen så kan det alltså väljas Försvarsinriktad klass "Riddare", Bågskytten och en skadeinriktad klass. Alla med distinkta fördelar. Jag vill behålla enkelheten från OSR men också komma bort ifrån det alltför simpla. Någonstans ser jag alltid ett nöja i valfrihet och valmöjlighet. Även om det skulle vara ett tärningsslag som avgör.

Ok, ett snabbt svammel för dagen som jag måste arbeta vidare på...

17 klasser i Under?  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar