tisdag 7 maj 2013

Mänskliga folkslag

Har klurat på människor och deras förmågor och resultatet hittills är såhär;


Nordmän (element eld)
Dessa storvuxna män och kvinnor från norra Aenglum är vana att leva i både farlig miljö och ogästvänligt väder. De flesta kommer ifrån små avskilda byar utan större kontakt med omvärlden. Nordmän är ättlingar till folk som funnits på Aenglum sedan urminnes tider. Deras historia är knapphändigt sparad i runskrift på stenblock. Deras hår är mot det ljusare hållet och blågrå ögon och skägg är vanliga karaktärsdrag.
Detta Vinterfödda storvuxna folk är kända för sin tålighet, moral och kondition. De får i början +2 i max liv via folkslag (modifierat nedan), slår 1t6 istället för 1t4 på rank 1 på stridsmoral, och har +2 i motståndsslag mot kyla men -2 mot värme. Om en nordman väljer en klass med element eld så får denna +1 extra i Närstrid på rank 1. De har ett liv på max 12 via folkslag

Sydling (element luft)
Sydlingarna landsteg på kontinenten och grundade det stora riket. De är enligt sig själv de mest upplysta och sanna herrarna av Aenglum. Men imperiet Aenglum är numera i ruiner och sakta och säkert så får de lära sig att samarbeta med andra och kanske se att det är nya tider nu. En Sydling är ofta lite mer mörk i hyn och mörkare hår än sina nordligare kusiner. Det syns att de är komna ifrån mer soliga områden med sjöfart och kuster.
De Sommarfödda sydlingarna får +2 på motståndsslag mot värme men -2 mot kyla. Om en sydling väljer en klass med element tro får de slå 1t6 istället för 1t4 på rank 1 i stridsmoral. De räknas också som 1 rank högre när de skall fördriva de odöda och infernaliska. De börjar spelet med mer utrustning än någon annan och får ytterligare +1t6 i startkapital.De har ett liv på max 10 via folkslag

Mittmarkare (element natur)
Innan Sydlingarna anlände så var det Mittmarkare som hade sina bosättningar på sydkusten och upp mot norr. Numera ser man de nästan uteslutande i inlandet och kungariket Fridshem består nästan uteslutande av Mittmarkare. Röd och brunhåriga och  ljuslätta kan man beskriva deras utseende som.
Mittmarkarna är väl anpassade till Aenglum och har inte nordmännens svaghet mot värmen i syd eller Sydlingarnas känslighet mot kylan i norr. Om de väljer en klass med element natur får de slå 1t6 istället för 1t4 på rank 1 i stridsmoral.  En mittmarkare är naturligt fingerfärdig och får +1 på dyrka lås och desarmera fällor.De har ett liv på max 10 via folkslag
Jag har tagit bort det sedvanliga att gå upp i rank snabbt, får vara valfria klasser eller sådant som inget rankstopp vid en viss rank för vissa raser. I Under så kan man vara alla folkslag, alla får ranka lika snabbt och man slipper räkna på procent och känna sig begränsad.

Är inte hundra nöjd ännu men det ger en viss inblick i hur jag vill lösa det. Jag vill ha det elementbaserat, kul och underhållande och på något sätt hålla det simpelt med bibehållen känsla.

Nordmännens starkaste klasser: Krigare, bågskytt, utbygdsjägare, tempelriddare, svärdsmagiker och rustbärare.
Sydlingarnas starkaste klasser: Präst, helare, häxjägare och tempelriddare främst och häxa sekundärt.
Mittmarkarnas starkaste klasser: Tjuv, lönnmördare, Illussionist, Gycklare, utbygdsjägare och häxjägare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar