måndag 24 juni 2013

Området runt Under

Tänkte jag skulle skriva ett inlägg idag rörande området kring Under, Gråbro och tidigare inlägg om platser.

Karta över Norra Västhärd

1. Gråbro (läs mer här)
"En stad som myllrar av äventyrare, stridsmän och lärda. Alla vill inte till Under men området i Norra västhärd är inte lämpligt för de som söker det lugna livet. Den gamla stadsmuren håller de värsta farorna ute, likaså det långa bro som förbinder den södra stranden med den norra. Denna rätt maffiga bro som gett staden sitt namn."

2. Ön
"Ute på den stora sjön ligger en ö och på ön kan man se ett torn som sträcker sig upp ifrån den lummiga grönskan som oftast ligger tät över ön ända ner till de skarpa klipporna."

3. De förlorade Själarnas Skog
"Många män och kvinnor har förlorat sina liv i norra västhärd och många till kommer att förlora sitt liv i framtiden. En sägen säger att en uråldrig ondska inte vill släppa själarna till dödens rike utan man kan höra dessa förlorade själar sjunga bland träden."

4. Norra Vakttornet (eget inlägg här)
"Någon arme stod vakt där någon gång i tidens gryning. Men deras vakpass är sedan länge slut och nu är det ett tillhåll för allehanda monstrum eller trötta vandrare."

5. Två Torns kulle
"Sedan ett sekel tillhåll för den brinnande facklan. Ett hopkok av semireligösa, galningar och xenofoba stridsmän (oftast allt samtidigt). De anser sig vara det orubbliga svärdet mot ondskan, det sista ljuset i en mörk tid. Vid två torns kulle finns också ett värdshus och lite förnödenheter till salu för resande."

6. Spruckna Fältet
"En plats som är bevis för den gamla tidens enorma magiska urladdningar som skedde här. Stora sprickor och revor i marken. Män har med åren byggt broar över många av dessa sprickor och med lite zick zackande så kan man ta sig över området."

7. Brustna Bron vid Skrikande Gastens Träd ( eget inlägg här )
"En bro bland många andra broar skulle man kunna tro. Många vandrare vittnar dock om att de känt ett stort obehag här och det troligen döljer sig en stor och mörk hemlighet här!"

8. Vägen mot Rönnheda
"Man kanske inte kan kalla det en väg? Vägen mot Rönnheda är stundtals inte mer än en lerig stig igenom vildmarken. Få vandrar längst med denna väg och hälften av dessa vill troligtvis annat än något vänligt."

9. Östra Bron

10. Rostiga Vättens Bro
"Vem som fick för sig att resa en stor staty i metall föreställande en vätte här är försvunnet i historian sedan länge. Med tiden har den rostat och är övervuxen av slingriga växter men är fortfarande iögonfallande."

11.Trekorsningen

12. Under
"Detta tilldragande nav för äventyrare och lycksökare. Detta tillhåll för kulter, rövare och vidriga monstrum. Detta forna tempel, fängelse och skådespel för forna slag. Platsen där det sista slaget stod innan Aenglum grundades av mäniskans förfäder. Ja, under berget Under ligger. Väntar på än fler att tillbjuda utmaningar och skatter ännu ej funna!"

13. Vägen mot västhärd

14. Grottan i BergetKartan Igen (Uppdaterad)

Förhoppningsvis en länk till en grå version av bättre kvalitet här: Kartan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar