lördag 14 september 2013

Dagens Monster: Skräckfyllda dödens hål

Inte i en egentlig mening ett monster men likväl en fara man bör vara försiktig med. Det finns en svamp som inte en botaniker i hela riket känner till. Denna svamp växer på eländiga mörka platser där det är lite varmt och fuktigt.

Det som är den stora orsaken till att inte någon funnit svampen är dock inte dess dåliga läge utan för de insekter som lever i ett kärleksfullt förhållande till svampen. Stora svarta skalbaggar som lägger sina ägg i svampens varma och fuktiga mörka kött. Ett hav av skalbaggar som döljer svampen under dom.

Utseende: Svampen är mörk och skrumplig och ser ut som blöta russin som sitter fast längst med väggarna i varma fuktiga håligheter. På detta så kravlar tiotusentals skalbaggar. Smådjur och andra varelser som vidrört svampen har bedövats och sedan halvt ätits upp av skalbaggarna. Det stinker av föruttnelse och en besynnerlig kemisk doft ifrån själva svampen.

Skulle man ramla ner i ett av dessa hål skulle man sakta paralyseras av svampens mjölklika utsöndringar samtidigt som skalbaggarna skulle klättra överallt på en. De skulle sakta börja äta upp en levandes varav namnet. En sakta skräckfylld död som man inte ens skulle önska sin värsta fiende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar