torsdag 19 september 2013

100 saker i ett tomt rum

Detta är 100:e blogposten på Aenglum eller 101+, så vi drar till och festar med en tabell med 100 spännande saker, eller 101+,  i ett annars tomt rum. Slå en t20 och sedan en passande tärning för att avgöra vilken sak det rör sig om.

Okej den är inkomplett - men en dag så kanske den blir färdig ;)

101+ Saker i ett annars tomt rum1Bordet1. Det mystiska bordet I ett hörn står ett bord med besynnerliga ljusstakar av gamla spritflaskor och dödskallar. Vaxet från ljusen har delvis runnit ner över sina "hållare" och ser mystiskt ut. En stol är vält vid bordet och man kan se en numera torkad fläck av blod runt stolen. På bordet ligger ett pergament.
På pergamentet kan läsas; "Jag har färdats över trenne kontinenter, bestigit berg, utforskat stinkande träsk, och till slut kommit till insikten att jag är ledd i cirklar från den sanna skatten. Här på min ålders höst har jag kommit till insikt att skatten är gömd inom dessa väggar!"

2.  Matbordet Ett matbord med sex bastanta stolar. Träskålar, och bestick och en gammal gryta står placerad mitt på bordet. Man kan höra flugorna som svärmar kring de gamla matresterna.

3.Vasen Ett bord vid ena väggen. En vas med torkade blommor på en gammal duk som hänger ner över sidorna. En vätte som gömt sig därunder har dött sedan länge av blodförlust. I vasen kan man finna en gammal nyckel.

4. Spelbordet Ett runt bord med fyra stolar. Man kan se att några personer har spelat kort här. Några enkla trämuggar och spelkort ligger slängt på och runt omkring bordet. En flaska med surnat vin står vid en av bordsbenen.

5. Strategibordet Ett stort bastant bord står mitt i rummet. En stor karta i skinn är utbredd och nitad fast i bordet. Flertalet pjäser är placerade runt på kartan och en pinne för att uppenbarligen flytta pjäserna står prydligt lutad mot bordet.

6. Operationsbordet Ett bastant bord står placerat centralt i det annars rätt tomma rummet. Bredvid bordet står ett mindre bord på hjul, en bricka ligger på det mindre bordet med små metalliska instrument. Rostfärgade fläckar på vissa av instrumenten. Det större bordet har ett hål i mitten av skivan, och det syns att en roströd vätska har runnit över skivan ner mot hålet till en hink som står placerad under bordet. 
2Kroppen1. Mannen i kedjor En man är upphängd i kedjor på ena väggen. Troligen torterad till döds men har varit död i flera månader och är numera ihoptorkad. 1. Han var en lagens man och konugliga sigillring sitter fortfarande kvar på fingret. 2. Han var en rutten bov och fick nog vad han förtjänade. Han har tre silver i vänster sko. 3. En ung adling som gömdes undan här efter en misslyckad utpressning. 25% chans att någon har hört berättelsen om detta i sällskapet.

2. Monstret En stor kropp av ett monster ligger mitt på golvet. Han har flera sticksår och pilar som sticker ut. Han måste ha varit död i någon vecka eller tre och luktar ganska så illa.

3.
4.
5.
3Brunnen1. Den lilla Rummet är tomt. I mitten av rummet finns en liten golvbrunn inte större än att man kan stoppa ner sin arm.

2. Den stora Rummet är tomt. I mitten av rummet så finns ett metallgaller över en brunn. Man kan höra det stilla droppandet av vatten där nere. Det är 1t10 meter ner till vattnet som i sin tur är 1t8 meter djupt.

3. Den överväxta

4. Den skrämmande
4Sängen1. Enkelt Någon har slängt ut lite hö och lagt på en filt. Tecken på att några enkla kvistar, stolsben eller liknande har använts för en enkel eld kan ses bredvid denna enkla bädd.

2. Lägerplatsen

3. Fint

4. Den stora
5Drapperiet1.

2.

3.

4.

5.
6Cirkeln1. Salt. Någon har i det annars tomma rummet hällt salt i en nästan perfekt cirkel. Man kan känna en mycket svag doft av svavel från något okänt håll.

2. Blod Någon har målat upp en ockult cirkel av blod i rummet.

3.Färg. Någon har målat en cirkel i rummet med vanlig färg.

4. Alkemisk. Någon har genomfört en mystisk ritual i rummet och har använt sig av mystiska ämnen som är mycket svåridentifierade för en lekman.

7Hålet1. Hålet i taket i det annars rätt så tomma rummet finns ett hål i taket.

2. Hålet i väggen


3. Hålet i golvet


4. Två hål i väggen


5. Ett hål i golvet och ett i taket.
8Väskan1. Adelsdamens

2. Äventyrarens


3. Vättens


4. Tjuvgodset


5. Mystikerns
9Vätskan1. Urinet

2. Syran


3. Vattnet


4. Slemmet


5. Blodet
10Lampan1. Lampan i taket

2. Lampan på golvet


3. Lampan på väggen


4. De åtta lamporna


5. Den stora lampan
11Enkla Ting1. Städaren

2. Kocken


3. Muraren


4. Snickaren


5. Diskaren
12Avancerat1. Alkemisten

2. Häxan

3. Dockmästaren

4. Ingenjören

5. 
13Rökelsen1. Skön Stämmning. I mitten av rummet hänger från en tunn kedja en mindre behållare i metall. Vid en närmare titt så kan man se att den lilla behållaren har en liten lucka och flera små hål. De som pysslar med sådant (prästerskap och nostalgiska trollkarlar) kan snabbt fatta att det är ett rökelsekärl. Det finns fortfarande kvar en del rökelse som går att tända på. Om man gör det så får man slå 1t6; 1-3 så fylls man av ett mindre välbehag, 4-5 så har det ingen effekt 6. så fylls man av mindre paranoia och obehag.

2.
3.
4.
5.
14Spegeln1. I taket

2. På golvet

3.
4.
5.
15Högen1. En hög av ved

2. En hög av skrot

16Skallen1. På Pedestalen

2. Som ligger på golvet

3. i sten

4. Den gyllene skallen

5. i lådan
17Graffitti
1.
2.
3.
4.
5.
18Instrument
1. Trumman
2. Orgeln
3.
4.
5.
19
1.
2.
3.
4.
5.
20
1.
2.
3.
4.
5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar